رویای نیمه کاره

سرمایه هر دل حرفهایی است که برای نگفتن دارد. «دکتر شریعتی»

رویای نیمه کاره

سرمایه هر دل حرفهایی است که برای نگفتن دارد. «دکتر شریعتی»

دو قرن سکوت !

۱) تشکر میکنم از دوستانی که ابراز لطف کرده اند. غریبه ای آنسوتر که مثل همیشه با رهنمودهای خودش به ما کمک کرده (این غریبه دوست بسیار عزیز من است در انگلیس)  ٬ علی درویش ٬ امیرحسین ٬ بیرنگ ( ممنون از لینک ) ٬سعید ٬ سلمان ٬ صادق ( که لطف میکنه و از راه خیلی دور!!! یعنی آفریقای جنوبی برای ما comment میذاره...) ممنون از همه دوستان.

۲) امروز با
هلمز رفته بودیم دبیرستان م... در مورد وبلاگ و وبلاگ نویسی و آمار بازدید کنندگان و این چیزا حرف زدیم و بعدش هم رفتیم بابارحیم - جای شما خالی- یه معجون زدیم !!! کلی هم صحبت در مورد تیم استقلال و پرسپولیس و کری خوندن در مورد یووه و ...

۳) من نمیدونم قانونی برای رسیدگی به تخلفات اینترنتی وجود داره یا نه؟ امروز فکر میکردم که به راحتی میشود که آبروی یه نفر رو برد! اسرار یه نفر رو (درست و غلط) منتشر کنی و همه بخونن ! یا در یه وبلاگ به اسم کس دیگری یادداشت بذاری و طرف رو ضایع کنی و این کارا ! اگه یکی اینکار ها رو بکنه چیکارش میشه کرد؟

۴) میخواهم با استناد به کتاب دو قرن سکوت از دکتر زرین کوب و چند منبع دیگر جواب آقای لاریجانی رو که یاسر در یادداشتش آورده بدم (یاسر توی انگلیس این خبر رو فهمیده و من که محل کارم چسبیده به دانشگاه شریف است اصلا نفهمیدم چنین جلسه ای بوده !) :


- دکتر زرین کوب (دوقرن سکوت چاپ نهم ص۱۱۷) : شک نیست که در هجوم تازیان ٬ بسیاری از کتابها و کتابخانه های ایران دستخوش آسیب فنا گردیده است. این دعوی تاریخی را می توان حجت آورد و قرائن بسیار نیز از خارج آن را تایید میکند.

- مطهری (خدمات متقابل ایران واسلام) : زبان ایرانیان قبل از اسلام زبان قومی بود که از خرد و دانش و فرهنگ به قدر کفایت بهره داشت.( این مطلب نیز از کتاب دو قرن سکوت نقل شده)

- ابن ندیم(الفهرست): از قول ابن مقفع نقل کرده است که ایرانیان دارای هفت نوع خط بودند که از جمله این هفت خط (دین دبیره) بود که نوشته های دینی را به آن مینوشتند. پس آنگاه شاه گشتاسب نوشتن را رواج داد که زرتشت پسر اسپنتمان صاحب شریعت مجوس الفبای شگفتی به همه لغتها بیاورد و مردم نوشتن را فرا گرفتند تا شماره آنها افزون شد و ماهر گردیدند.

- مقدمه کتاب اوستا (موبد رستم شهزادی): فردوسی با الهام از کتابهای قدیم مثل خدای نامه ٬ شاهنامه را به نظم در آورد (کمتر از 30 لغت عربی دارد) که تاریخ و فرهنگ و زبان ایران را زنده کند.

- سیر غزل در شعر فارسی(دکتر شمیسا) : در ازمنه پیش ٬ شعر عاشقانه با موسیقی و آغاز همراه بوده است این امر در دوران پیش از اسلام نیز سابقه داشته است.  (خسروانی)  سرودهایی بود که باربد رامشگر آنها را با ساز برای خسرو پرویز میخوانده است. خنیاگر شاعری بود که اشعار خود را با صدایی خوش همراه با موسیقی میخواند. باربد و نکیسا از خنیاگران دوره ساسانی بودند.

- چهارمقاله ( نظامی عروضی):

از آن چندان نعیم این جهانی
که ماند از آل ساسان وآل سامان
ثنای رودکی ماندست و مدحت
نوای باربد ماندست و دستان

ببینید که چه کسی رئیس صدا و سیمای ماست!!!!

نظرات 8 + ارسال نظر
دانیال پنج‌شنبه 1 خرداد 1382 ساعت 23:59 http://57.blogsky.com

سلام
موفق باشی
دکتر علی لاری جانی!

امیرحسین جمعه 2 خرداد 1382 ساعت 00:12

سلام ترنج جون ...موفق باشی ..

amir جمعه 2 خرداد 1382 ساعت 03:19 http://toranj.blogsky.com

Sallam khedmate aghaa toranj e aziiz, Valla chii begam .
In Baraadaraaye Lariganii ke maslan az danesh gahaaye Amirikaa va be revaayatii MIT dars khoondan neiidonam che joori be in ada maa PHD dadand???? Vaghtii adam mifahme ke baa Poole Beytol maal inaa daaran chii kaar mikonan, Yaade 1 millyard Dollari miofte ke do rooz ghabl az jang , saddam hossain saavare Kamiiyoon kardo baa khodesh bord. Taaarikh baayad dar morede in aghaa va afraade moshaabehe ishoon Tasmiim begiire.

امیرحسین جمعه 2 خرداد 1382 ساعت 03:36 http://asrareazal.blogsky.com

اقا منصور عزیز با شواهدی که اوردی مطمئنم تا همین جا کافیه برای جناب لاریجانی ولی حتما از کتاب دو قرن سکوت هم بنویس تا حسابی بیسوادی این ادم افشا شود در ضمن راجب به پول و پله شوخی کردم جدی نگیر با احترامات بی پایان

علی درویش جمعه 2 خرداد 1382 ساعت 12:34 http://thedaf.com

از ترنج عزیز ممنون به خاطر جوابش
وقتی از تلویزیون همین مملکت برنامه ای مثل چراغ و هویت
پخش میشه و اون حرف های سراسر توهین را به استاد زرین کوب نسبت می دهند از رئیس صدا سیما بیشتر از این هم
توقع نمی ره

غریبه ای آنسوتر جمعه 2 خرداد 1382 ساعت 20:17

به شما پیشنهاد می کنم کتاب مادام دو لا فوئه (امیدوارم اشتباه نکرده باشم) در مورد شوش را بخوانید تا عمق دانش مهندسی ایران باستان برایتان آشکار شود ( کتاب چاپ انتشارات دانشگاه تهران است).

یادم می آید نوجوان بودم و کتاب تاریخ صنایع و اختراعات ( نوشته پی یر روسو ، نام مترجم یادم رفته ولی همان مترجم کتای ریاضیدانان نامی است و کتاب چاپ انتشارات امیرکبیر است) را می خواندم. در اوائل کتاب ، نویسنده وقتی قدرت و دانش تمدن بابل را به تفصیل توضیح می دهد می گوید (نقل به مضمون) :

در سال ... قبل از میلاد شهر بابل در آتش سوخت و بر ویرانه های آن تمدن جدیدی بناشد به مراتب قدرتمندتر. تمدنی که چراغ قدرت و دانش روم و یونان در برابر نورافشانی آن کورسوئی که روزبه روز ضعیفتر می شد بیش نبود ، و آن تمدن شاهان ایرانی بود.

من از همان دوران ( توجه بفرمائید که بنده از فرزندان انقلاب بودم و در دوران جنگ و زمانی که احساسات ضد ملی و ضد تمدن ایرانی! دائم به ما القاء می شد و ما هم طبیعتاً کم یا زیاد تحت تاثیر بودیم ، این کتاب را خواندم ) این مطلب را به یاد داشتم و کمتر کتابی را تا به حال خوانده ام و چنین احساس افتخاری به من دست داده است ( شاید در کل این کتاب فقط دو یا سه صفحه در مورد تمدن ایران سخن به میان آمده ولی جالب این است که چنین تعبیری در مورد هیچ تمدن دیگری ندارد).

در تعجبم که چه طور حب قدرت‌، ثروت ، و برتری طلبی یک ایرانی مسلمان را می تواند به چنین لجنزار عفنی تبدیل کند که تمام گذشته خود را به خاطر خوش آمد مشتی لاشخور که بر جنازه متعفن قدرت نشسته اند نفی کند ، بلکه استخوانی از این لاشه فاسد نصیب او شود.

دلم به حال کارمندان صدا و سیما خیلی می سوزد!

صادق جمعه 2 خرداد 1382 ساعت 22:05

سلام به همه

آقا معلم. حال کردم

می خوام از آقای غریبه یه سوال بپرسم . شما چند سلتونه؟ نوشتید یادم میاد نوجوان بودم من فکر کردم الان یه ۵۰ سالی دارید.

غریبه ای آنسوتر شنبه 3 خرداد 1382 ساعت 14:59

پسرم ، شما یادت نیست از بابابزرگ بپرس که با هم تو جنگ بین الملل اول تیلیت میخوردیم!! آقا صادق هنوز پنجاه سالم نشده اما دوران نوجوانی را هم پشت سر گذاشته ام.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد