رویای دیگر

سرمایه هر دل حرفهایی است که برای نگفتن دارد. «دکتر شریعتی»

رویای دیگر

سرمایه هر دل حرفهایی است که برای نگفتن دارد. «دکتر شریعتی»

معر فی کتاب

منبع:پایگاه اینترنتی احمد شاملو

کتاب «ادیسه ی بامداد» که به بررسی  زنده گی و شعر احمد شاملو می پردازد، به تالیف پرهام شهرجردی توسط انتشارات کاروان در تهران  منتشر شد.
درین کتاب معاصران شاملو، از جمله منوچهر آتشی، رضا براهنی، ناصر پاکدامن، مسعود خیام،  نصرت رحمانی، یداله رویایی، حسن زرهی،  شمس لنگرودی، عمران صلاحی، جواد مجابی، محمد محمد علی و... قلم زده اند. بخش اعظم مطالب این کتاب برای نخستین بار در ایران منتشر می شود.بخش نخست کتاب به زنده گی شاملو می پردازد. زنده گی نامه ی احمد شاملو، و منابع دیگری مثل آن چه شاملو در روزنامه ی کیهان درباره ی زنده گی اش نوشته، از جمله مطالب این بخش است. یاد بامداد، بخش دیگر کتاب است، در این قسمت شاعران و نویسنده گان از خاطرات شان با شاملو می گویند. بزرگ داشت بامداد، بخش سوم کتاب است. پیام ها، سخن رانی ها و یادداشت هایی که بعد از مرگ شاملو از جانب هم راهان شاملو منتشر شده است. بخش بعدی، نقد و بررسی شاملو و آثارش است. رضا براهنی، ناصر پاکدامن، تقی پورنامداریان، علی حصوری، یداله رویایی، حسن زرهی، میرزا آقا عسگری، شمس لنگرودی و دیگران نقد دقیقی از نیم قرن فعالیت شاملو را ارائه  می کنند. گفت و نگفت از بامداد مجموعه ی گفت و گوهاست. گفت و گوهایی با شاعران (مفتون امینی، منوچهر آتشی، نصرت رحمانی، محمد حقوقی، محمد علی سپانلو، سهراب مازندرانی، ضیا موحد، علی باباچاهی)، با نویسنده گان (جواد مجابی، نسیم خاکسار، جلال سرفراز، اسد سیف، داریوش کارگر، رضا مقصدی، محمد محمد علی)، و همین طور آیدا سرکیسیان، و بخش های مهمی از گفت و گوی هفده ساعته ی احمد شاملو با مجله ی فردوسی، مطالب این بخش را تشکیل می دهد.متن کامل سخن رانی احمد شاملو در دانش گاه برکلی که بحث های فراوانی را به همراه داشت، و به قضیه ی معروف «فردوسی و شاملو» دامن زد، در این کتاب آمده است. این نخستین بار است که متن این سخن رانی به صورت کامل در ایران منتشر می شود. نقد و نظر محمدرضا باطنی و شمس لنگرودی درباره ی این سخن رانی، در ادامه آمده است.شاملو در سکانس آخر، متن سناریوی فیلمی است که بهمن مقصودلو درباره ی شاملو ساخته است. درین فیلم، در کنار احمد شاملو، محمود دولت آبادی، ناصر تقوایی، محمد علی سپانلو، سیمین بهبهانی، عباس کیارستمی، محمد حقوقی، بهرام بیضایی، اسماعیل نوری علا، و آیدا حضور می یابند. متن سناریو صحبت های این افراد را دربر می گیرد.

در پیش گفتار «ادیسه ی بامداد» می خوانیم:

 «ادیسه ی بامداد، در جست و جوی آن چیزهاست که همیشه از نگاه ها و متن ها گریخته اند، همه ی آن چیزهایی که ما را به شاملو و کار شاملو نزدیک و نزدیک تر می کند. به این اعتبار، به جای تکرار دانسته ها، شروع نادانسته ها را پیش کشیده ایم و سفری در پیش گرفته ایم که هدف اش شناخت کسی است که در شعر حسادت برانگیز «درآستانه»، سفر جان کاه و فرصت کوتاه را به جان می پذیرد. این چه شاعری است که حسرت نمی خورد ؟ و چه برجا گذاشته که حسادت برمی انگیزد ؟ چه بر جای گذاشته که برجا می ماند و شاعر را برپا  می کند ؟ ما، کارمان را بر کشف گوشه های پنهان اش گذاشته ایم...»

یاسر

نظرات 7 + ارسال نظر
بی سواد دوشنبه 29 اردیبهشت 1382 ساعت 22:21

شاملو خوردنی یه؟

گومبولیه سه‌شنبه 30 اردیبهشت 1382 ساعت 00:38 http://goombolih.com

به به چه جالب

اسب سفید قهوه ای سه‌شنبه 30 اردیبهشت 1382 ساعت 00:40 http://joob.blogspot.com

اوق !

جیب داره کسی ؟!


من کیم ؟ انجا کجاست ...

دلتنگ سه‌شنبه 30 اردیبهشت 1382 ساعت 04:41 http://tanhayi.blogsky.com

سلام
وبلاگ جالبی داردی به ما هم سر بزن « دوست داشتی یه لینک بدیم به همدیگه

بارانه سه‌شنبه 30 اردیبهشت 1382 ساعت 16:35 http://maaan.blogspot.com

سلام ... کاش وقتی نقل می کنین از یه پایگاه اطلاعاتی ، مثل این یادداشت که از پایگاه اطلاع رسانی شاملو نقل قول کردین ، آدرس مرجع رو به صورت لینک بگذارین ... ( البته این یه پیشنهاده )

کاظم چهارشنبه 31 اردیبهشت 1382 ساعت 00:25

خلاصه تر بنویس

امیرحسین چهارشنبه 31 اردیبهشت 1382 ساعت 18:08 http://asrareazal.blogsky.com

بارک ا... یاسر جان باز هم از شاملو بنویس

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد